Verksamhet

Södermalms Konsthall – ett konstcentrum och en mötesplats

Det känns som att Nacka Stentryckeri kommit hem tack vare att vi öppnat i Skrapan. Vi har haft fina år i Nacka/Finntorp men nu har vi hamnat mer i händelsernas centrum och det är lättare för alla att hitta hit. I Konsthallen två trappor ned finns det rejäla ytor med plats för både fasta och tillfälliga utställningar. Vi älskar New York och gillar därför den lite ruffa men inbjudande källarmiljön. Konst ska inte vara konstigt, konst ska vara tillgängligt för alla.

 

Vi kan med fog hävda att vi är Stockholms största galleri med våra 600 kvadratmeter yta. Och då räknar vi även in ateljeer i konsthallen och ramverkstaden på plan ett.

På Södermalms Konsthall har vi äntligen plats att exponera och plocka fram ännu fler verk från vår stora samling av konst från den svenska konstnärseliten. Fråga gärna om du letar efter något speciellt som inte finns framme, vi äger ett stort stycke svensk kulturhistoria och har mycket i våra lager. Vi vill att fler ska ha möjlighet att hänga verken i sina hem.

Norrläge

Vi har regelbundet utställningar och evenemang både i egen regi och i andras. Det går alltså att hyra hela eller delar av lokalen för den som önskar. Hör av dig med frågor om tider, priser och arrangemang på telefon: 08-718 24 04 eller på mail: info@sodermalmskonsthall.se

I konsthallen hittar du under 2017-2018 både Bajenkonst, Emanuels konstnärsatelje, Cecilia B Lönnegrens konstnärsatelje och Peter Frisk stadsvandringar. Även vår ramverkstad håller till i Skrapan. Den finns en trappa ned från gatuplanet. Där får du hjälp, råd och tips på hur du bäst ska rama in dina verk efter alla konstens regler. Är du med i en konstförening och vill ordna en extra trevlig kväll? Då är du välkommen att kontakta oss. Vi är vana att både hålla föredrag om konst och att visa konst som passar just din konstförening. Vi har massor av spännande verk att välja mellan.

Så, det händer och kommer hända mycket på Södermalms Konsthall. Välkommen.

Södermalms Konsthall/Skrapan (ägs och drivs av Nacka Stentryckeri)
Galleri/marknad/ramverkstad: Götgatan 78, Skrapan 1+2 tr ned
Telefon: 08-718 24 04
Mail: info@sodermalmskonsthall.se

Öppettider:
Måndag – Fredag 10.00-18.00
Lördag – Söndag 12.00-16.00

Övriga tider efter överenskommelse